Tekirdağ NKÜ’de Rektör Şahin Döneminde Merkez Kütüphane Yeni Binasına Kavuştu
Haber
4 Kasım 2026, Çarşamba
Tekirdağ NKÜ’de Rektör Şahin Döneminde Merkez Kütüphane Yeni Binasına Kavuştu
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin döneminde tamamlanan yeni merkez kütüphane binasıyla, öğrenci ve araştırmacılara sunulan fiziki imkânlar genişletilmiştir. Üniversite, YÖK’ün 2025 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda kütüphane hizmetlerinde yüzde 77,23 memnuniyet oranıyla devlet üniversiteleri arasında üçüncü, tüm üniversiteler arasında ise 13’üncü sırada yer almıştır.
Rektör Şahin’in eğitim ve bilimsel araştırmaları güçlü bir bilgi altyapısıyla destekleme vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen yatırım, kütüphane hizmetlerinin daha geniş bir alanda yürütülmesini sağlamıştır. 2024 yılında hizmete açılan yeni bina, 11 bin 300 metrekare kapalı alanıyla akademik dönem boyunca 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Binada idari ofisler, okuma salonları ile bireysel ve ortak çalışma alanları yer almaktadır.
Kütüphaneye, görevi başında hayatını kaybeden üniversitenin eski Genel Sekreteri Murat Kamil Tırpancı’nın adı verilmiştir. “Murat Kamil Tırpancı Merkez Kütüphanesi” adıyla faaliyetlerini sürdüren kütüphane, basılı ve elektronik kaynaklarıyla eğitim ve araştırma çalışmalarını desteklemektedir.
Kütüphane, günlük 2 bin kullanıcı kapasitesine sahiptir. Üniversitenin 2025 yılında paylaştığı verilere göre koleksiyonda 85 bin 568 basılı eser bulunmakta, 170 milyonu aşkın elektronik kaynağa erişim sağlanmaktadır. Engelli dostu materyaller de kullanıcıların bilgi kaynaklarından yararlanmasına katkı sunmaktadır.
Kütüphane bünyesinde katalog tarama, veri tabanlarına uzaktan erişim, danışma ve ödünç verme hizmetleri sunulmaktadır. Açık raf sistemiyle öğrencilerin ve akademisyenlerin kaynaklara kolay erişimi sağlanırken, farklı çalışma ihtiyaçlarına yönelik alanlarla üniversitenin akademik altyapısı desteklenmektedir. Koleksiyonun geliştirilmesi ve yayınların kullanıma hazırlanmasına yönelik çalışmalar da sürdürülmektedir.
Son Haberler
- 4KasTekirdağ NKÜ’de Rektör Şahin Döneminde Merkez Kütüphane Yeni Binasına Kavuştu4 Kasım 2026
- 3KasTekirdağ Sanayisinin Demiryolu Bağlantıları Tekirdağ NKÜ’de Masaya Yatırıldı3 Kasım 2026
- 2KasTekirdağ NKÜ’de Rektör Şahin Döneminde Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri ile Birlikte Teknopark’a İşlerlik Kazandırılarak Teknopark Yeni Binası Yapılmış ve Kapasitesi Artırılmıştır2 Kasım 2026
- 31EkiCumhuriyet Kazanımları Bağlamında Kadın Hakları Konulu Seminer Gerçekleştirildi31 Ekim 2026
- 30EkiTNKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halef Doğan’dan Rektörümüze Veda Ziyareti30 Ekim 2026
- 30EkiTekirdağ NKÜ’de Rektör Şahin Döneminde Hayrabolu MYO’ya Modern Eğitim Binası30 Ekim 2026
Duyurular
- 4KasEIT Yükseköğretim Girişimi (EIT HEI) 2026 Yılı Proje Çağrısı Açıldı4 Kasım 2026
- 4KasTam Buğday Un Satış Duyurusu4 Kasım 2026
- 4KasUlusal Staj Programı 2027 Yılı Başvuruları Başladı!4 Kasım 2026
- 3KasVII. Uluslararası Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu3 Kasım 2026
- 3Kas10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı3 Kasım 2026
- 3Kas“Meme Kanserinde Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilir Bakım Sempozyumu” Duyurusu3 Kasım 2026