SONDAKİKA

Hayrabolu’da kış hazırlıkları

Bu haber 10 Ekim 2018 - 11:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

TEKİRDAĞ (AA) – Hayrabolu ilçesinde ikamet eden kadınlar, kış mevsiminde tüketilecek yiyeceklerin yapımına başladı.

Subaşı Mahallesi’nde ikamet eden kadınlar, "imece" usulüyle kışın tüketecekleri, salça, pekmez, tarhana, turşu, kesme ve kurutulmuş biber gibi ürünleri hazırlıyor.

Sevda Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırladıkları yöresel gıdaların sofralarının vazgeçilmez lezzetleri olduğunu belirtti.

Kışlık yiyecek hazırlıklarını mahallede komşularıyla ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek yaptıklarını söyleyen Gültekin, şunları kaydetti:

"Biz geçmişten bu yana kışın yiyeceğimiz ürünleri kendimiz hazırlarız. Her yıl bu mevsimde tüm kadınları tatlı bir telaş sarar. Mahalleli kadınlar toplanıp bir arada salça, tarhana, kesme, turşu, buna benzer ürünleri birlikte hazırlıyoruz. Hazırladığımız ürünlerin bazılarını buzdolabında bazılarını da kiler olarak kullandığımız serin odalarda muhafaza edip, kış boyunca tüketiyoruz."